Wagenborg Passagiersdiensten: “Anders baggeren”

NES – Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) heeft een flyer laten maken met daarin informatie over de vaargeul problematiek en de oplossing zoals die WPD voor ogen staat.

Het ligt niet aan de boten, zegt WPD, maar aan de vaargeul, die is veranderd. Bij de vaargeul moet dan ook de oplossing voor de vertragingen worden gezocht. De vaargeul moet breder en dieper worden gemaakt en korter door afsnijden van een paar scherpe bochten.

Baggeren gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat (RWS) en die zegt dat er volgens afspraak wordt gebaggerd. De vaargeul wordt op 50 meter breedte gehouden en op een diepte van 3,80 meter. Maar dat is niet genoeg, meent WPD. 

De geul zou minstens 67 meter breed moeten zijn en 4,36 meter diep.

Aangezien RWS verantwoordelijk is voor het baggeren bepaalt RWS de norm. Over de breedte en diepte van de vaargeul verschillen WPD en RWS van inzicht.

Bekijk de infographics die WPD deze week huis aan huis op Ameland liet bezorgen.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *