Wadlopers in problemen

HOLWERD – Vanmorgen om ongeveer 8.30 uur zijn twee lopers op het wad bij Holwerd in de problemen gekomen. Twee vrouwen waren vast komen te zitten in het slik. De Vigilant van rederij Veltman en Christien van de KNRM zijn op weg gegaan. Ook de Maria Hofker van de KNRM is uitgevaren en zelfs de Anna Margaretha kreeg een oproep. De brandweer van Ternaard snelde naar Holwerd en handelde het incident af. Zij hadden de slikslee mee voor een redding uit het slik. Het oppervlaktereddingteam uit Burgem reed ook naar Holwerd, maar hoefde verder niet in te grijpen. Op dijk bij Holwerd stond een ambulance klaar.

Wadlopers redden met een reddingboot gaat niet zo makkelijk: waar de lopers lopen of vastzitten kan de boot niet varen. Een slikslee kan dan uitkomst bieden. Met de slee naar antiek model en volgens beproefd recept is op het slik te manouvreren.

Om 10.00 waren de twee vrouwen weer op het droge en in veiligheid gebracht. Ambulancepersoneel nam ze onder handen voor controle van de gezondheidstoestand.

De twee hoorden bij een groep die is doorgelopen naar Ameland. De vrouwen besloten terug te keren naar de dijk bij Holwerd, maar raakten vast in de slik. Ze reisden met de half twaalf veerboot naar het eiland om zich alsnog bij hun groep te voegen.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *