Wadfotografen: een schot in de roos

NES – Een prachtige zonsondergang, eindeloze stranden, bijzondere vondsten uit de zee… En dat allemaal afkomstig van onze eigen Waddeneilanden. Wadfotografen verzamelt het voor je.

Op het Twitter-account @wadfotografen worden dagelijks de mooiste foto’s van verschillende bekende en onbekende plekken op de vijf Waddeneilanden gedeeld. Op ieder eiland bevindt zich één fotograaf die dusdanig trots is op het eiland dat hij of zij de meest bijzondere foto’s ervan weet te maken.

Deze enthousiaste groep bestaat uit:

 • Lisette Theijssen, Texel
 • Marijke Hesseling, Vlieland
 • Jan Huneman, Terschelling
 • Anneke Wapstra, Ameland
 • Romy Dam, Schiermonnikoog

Inmiddels zijn deze vijf Waddenliefhebbers al een aantal maanden actief voor Wadfotografen. Dat dit gewaardeerd wordt door het publiek, blijkt uit de ruim vierduizend geïnteresseerden die het account inmiddels volgen. Daarnaast zijn de fotografen gevraagd een expositie te verzorgen in Noord Friesland en halen zij via Wadfotografen verschillende opdrachten van externe partijen binnen. Het collectief lijkt dus een schot in de roos te zijn.

Wadfotografen is een initiatief van hobbyfotografe Anneke Wapstra en Rob van Luit, bekend van verschillende Waddenmedia. Beiden zijn ze gek op de Waddeneilanden, wat is er mooier dan deze passie te delen met een groot publiek?

Wadfotografen heeft een schat aan professionele foto’s van de vijf Waddeneilanden. Bent u op zoek naar foto’s? Of kent u een locatie waar zij een expositie kunnen organiseren? Neem dan contact op via Twitter, @wadfotografen, en ontdek wat Wadfotografen allemaal te bieden heeft!

Wadfotografen is ook Waddenposter op Waddenpost. Daar kunt u dus ook de mooiste foto’s van de Nederlandse eilanden verwachten.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

2 reacties

 1. Dag Jeanet, wad leuk om ‘ons’ artikel weer eens terug te lezen. Tijd geleden, maar sweet memories. Je bent gestopt met je Persbureau, lees ik……het ga je goed!

  Groet, Rob van Luit

  • Ha Rob, Wat leuk jou ook weer eens tegen te komen. Ja, gestopt met PA en het bevalt me prima. Genoeg te doen en niet meer dagelijks die deadline. Ben nog wel heel actief op YouTube met kanaal Ameland Vandaag. Hopelijk met jou ook alles goed.
   Groeten, Jeanet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *