Waddenzee Werelderfgoed op Ameland

NES – Burgemeester Albert de Hoop gaf vanmorgen in het Natuurcentrum in Nes de aftrap voor de estafettetentoonstelling over de Werelderfgoed-status van de Waddenzee, die tot begin februari van dit jaar in het Natuurcentrum is te zien. De burgemeester overhandigde daarbij een lespakket aan de leerlingen van groep 7/8 van de Koningin Wilhelminaschool in Hollum. Dit lespakket over Waddenzee Werelderfgoed is ontwikkeld voor de bovenbouw van de basisscholen. De leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool lazen bij de opening een zelfgemaakt gedichtje voor over de Waddenzee. Deze gedichtjes zijn ook te zien bij de tentoonstelling.

Estafette van anderhalf jaar

Ter vergroting van de bekendheid over het werelderfgoed is vorig jaar in Ferwerderadiel de tentoonstelling gestart die als een estafette langs de kust- en eilandgemeenten reist. De tentoonstelling over het Werelderfgoed Waddenzee en een plaquette staan ongeveer een maand op een publieksplek in een gemeente. Daarna gaat het verder naar de volgende gemeente. De estafette duurt zo’n anderhalf jaar lang tot medio 2014; het jaar waarin de Waddenzee vijf jaar Werelderfgoed is. Het publiek wordt vervolgens gevraagd waar de plaquette een plek moet krijgen.

Waddenzee Werelderfgoed

De tentoonstelling is bedoeld om het publiek in de regio te informeren over de bijzondere betekenis van het Werelderfgoed. De Waddenzee staat met vele anderen op de lijst van unieke en onvervangbare cultuurgoederen en natuurgebieden in de wereld, zoals de piramides en de Grand Canyon maar ook het Great Barrier Rif bij Australie. Vanwege het goede beleid en beheer van de Waddenzee mocht de Waddenzee Werelderfgoed worden. Meer informatie is te vinden op www.waddenzeewerelderfgoed.nl.

Tentoonstelling op Ameland

De tentoonstelling in de hal van het Natuurcentrum is gratis toegankelijk. Wie meer wil weten over het waddengebied en Ameland, kan met een museumjaarkaart of een entreekaartje het hele museum bekijken. Het Natuurcentrum is geopend op woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *