Waddenzee geëerd met postzegel

HARLINGEN – Vandaag presenteren TNT Post en de Waddenvereniging een postzegel met als thema “Waddenzee Werelderfgoed”. Het eerste exemplaar wordt in Harlingen overhandigd aan weerman Piet Paulusma. De zegel wordt uitgebracht ter gelegenheid van de UNESCO werelderfgoed benoeming van de Waddenzee en ter viering van het 45-jarig bestaan van de Waddenvereniging in 2010. Op de postzegel van 44 eurocent zijn de silhouetten te zien van een vijftal Waddenzeebewoners: de zeehond, zeebaars, strandkrab, mossel en eidereend. De 56 silhouetten hebben afwisselend de kleuren donkerblauw en rood: de frisse kleuren van het logo van de Waddenvereniging. De herhaling en afwisseling in de afbeelding verbeelden de gevarieerde rijkdom aan leven in de Waddenzee, die mede dankzij 45 jaar beschermend werk van de Waddenvereniging nog steeds bestaat.

De postzegel is ontworpen in opdracht van de Waddenvereniging door BBK Door Vriendschap Sterker uit Amsterdam. Het frisse gestyleerde ontwerp past goed in de Nederlandse ontwerptraditie. De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de Collect Club in Groningen, via de Online winkel op www.tntpost.nl/collectclub en bij de reguliere verkooppunten. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.
Bron: Waddenvereniging

>>> de website van de Waddenvereniging is te vinden op de Links-pagina onder de W van Wadden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *