Waddenvereniging lanceert stormtent van gerecycled denim

HARLINGEN – Bezoekers van het Oerolfestival op Terschelling kunnen dit jaar de allereerste stormtent van gerecycled denim testen. De stormtent is een initiatief van de Waddenvereniging in samenwerking met Blue LOOP Originals. Kamperen is onlosmakelijk verbonden met het gebied. Met de tent zet de Waddenvereniging weer een nieuwe stap in het aanjagen van innovaties op het gebied van duurzaam toerisme. 

De nieuwe tenten hebben de naam BlueCamp gekregen, naar het blauwe spijkerbroekengaren waarvan ze gemaakt zijn. Er zijn slaaptenten en communitytenten. In totaal zijn er tien gemaakt. Het tentdoek is ontwikkeld in samenwerking met TenCate. De stoffen van TenCate hebben een goede naam als het gaat om weerbestendigheid, vormvastheid en kleurechtheid. Esvo, de tentenfabrikant uit Volendam, heeft bekende tentklassiekers in een nieuw jasje gestoken. Ron van de Wiel van Blue LOOP Originals: ‘Door allerlei partijen aan elkaar te verbinden is het gelukt om een slaaptent te maken waar zo’n 25 spijkerbroeken in verwerkt zijn.’ 

Tijdens de hele duur van het Oerolfestival krijgt de tent een plekje op De Betonning, dit jaar de locatie voor experimenten, onderzoeken en uitproberen. Onder de noemer Innofest worden hier allerlei nieuwe ontwikkelingen getest en besproken. Woensdag 15 juni is er van 15.30 tot 16.30 uur een zogenaamd Living Lab over ‘de nieuwe tent’, waar de initiatiefnemers achter BlueCamp ook bij zullen zijn. Na het festival zullen de tenten op meerdere plekken in het waddengebied ingezet gaan worden. Zo worden ze gebruikt als onderkomen voor alle wadgidsen van de Waddenvereniging die deze zomer op Texel en Terschelling dagelijks excursies aanbieden.

De Waddenvereniging staat al meer dan 50 jaar voor de bescherming en het behoud van het waddengebied. Naast het bewaken van de unieke waarden van het gebied, steunt de vereniging ook initiatieven die een verrijking betekenen. Zo ontstond vorig jaar de samenwerking met kledingfabrikant Blue LOOP Originals. Het allereerste product dat werd ontwikkeld was de Solar Parka in samenwerking met mode-ontwerpster Pauline van Dongen. Arjan Berkhuysen, directeur van de Waddenvereniging: ‘De Waddenvereniging wil heel graag duurzame ontwikkelingen in het waddengebied aanjagen. BlueCamp laat zien hoe je op een verantwoorde en tegelijkertijd aansprekende manier om kunt gaan met onze omgeving. We laten zien dat recycling prima producten opleveren die bestand zijn tegen de extreme omstandigheden van het waddengebied. Het zijn essentiële stappen om de Wadden te behouden die hopelijk ook anderen inspireren.'

Waddenpost, mooiste idee voor de Waddenzee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *