Waddenvereniging gooit handdoek in ring

HARLINGEN – Er zijn tien waddenkapiteins, schrijft de Waddenvereniging. Niet één, maar tien.

De verkiezing Wie is de Ware Waddenkapitein is stopgezet. Onsportieve manipulatie van de verkiezingsuitslag bracht de Waddenvereniging tot voortijdige stopzetting van de verkiezing.

"De verkiezing van de Waddenvereniging om een Ware Waddenkapitein te vinden lijkt ten onder te gaan aan vechtlust van de zeehondenmoeder en grappen van mensen die niet goed hebben gelezen waar het hier om gaat," schreven we enkele dagen geleden in een column. Het zijn profetische woorden gebleken.

De top tien Waddenkapiteins op alfabetische volgorde is:

Wilfred Alblas (regiodirecteur Noord Natuurmonumenten), Kees van Es (Directeur Programma Rijke Waddenzee en Deltaprogramma Wadden), Lenie ’t Hart (Oprichtster Zeehondencreche Pieterburen), Lenze Hofstee (Bestuur Stichting Wad), Albert de Hoop (Burgemeester Ameland), Lutz Jacobi (Tweede Kamer PvdA), Piet Metz (Jutter Ameland), Theunis Piersma (Hoogleraar), Jan Rotgans (Schipper), Harm Visser (Visser)

>>> lees hier de uitleg van de Waddenvereniging>>> lees hier de Cclumn Grootste Waddenhart

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *