Waddentrilogie en crowdfunding Ameland

HOLLUM – "Een eiland opzoeken: het heeft iets magisch. Op het moment dat ik op de boot stap voel ik mij loskomen van alles waarin ik verstrikt zat en begint het loslaten. Op weg naar een verborgen samenleving, weg van het vaste Nederland." dat schrijft Chris de Krijger (regie/scenario), die al een film maakte op Vlieland en Terschelling. Nu is Ameland aan de beurt. Met crowdfunding wordt dit project verder op weg geholpen. 

 kijk hier voor de crowdfunding Voor een tientje ben je al donateur en voor €100 komt je naam op de aftiteling.

Twee jaar geleden trok een enthousiaste crew naar Vlieland om de korte film 'Ontij' te maken. Na de voltooiing van de film hadden ze het gevoel iets bijzonders in handen te hebben. Om deze reden werd een jaar later met nagenoeg dezelfde crew 'Weerklank' gefilmd op Terschelling. Begin november zal de derde en tevens dus laatste film van de trilogie gemaakt worden en wel op Ameland.

Wanneer deze film is gemaakt ligt er een filmisch document van drie bijzondere en mooie plekken: Vlieland, Terschelling en Ameland. Niet eerder is er een serie korte fictiefilms gemaakt op drie verschillende waddeneilanden. Hiermee geven we een uniek weergave van de plekken. De drie waddeneilanden zijn een prachtig decor voor deze drie korte fictiefilms en iedere film bevat eigen kenmerken van het eiland. Het eiland wordt zo een wezenlijk onderdeel van het verhaal, een co-auteur bijna.

 

Een maand nadat de film gemaakt is, zal hij vertoond worden tijdens het Noordelijk Film Festival als onderdeel van het 48 Hour Film Project. Hierop zal een prijsuitreiking volgen waar awards voor verschillende disciplines worden uitgereikt. De voorgaande twee jaar heeft de crew de tweede plaats behaald van de ca. 40 deelnemers en tevens awards gewonnen voor beste Cinematography, Acteur en Sounddesign. Na het NFF zal de film op het internet worden gedeeld en tevens zal er een DVD worden gemaakt van de volledige trilogie. De film zal worden ingestuurd naar nationale en internationale filmfestivals en de trilogie zal in zijn geheel worden aangeboden bij televisie en bioscopen.

Regisseur Chris de Krijger heeft met zijn films vertoningen gehad op het Nederlands Film Festival, GoShort Nijmegen, Shortcutz Amsterdam en hij heeft regelmatig filmvertoningen en interviews in de regio Rotterdam.

Crowdfunding

Met veel kleine (en ook grote) bijdragen van velen kun je in een gemeenschap prachtige dingen voor elkaar krijgen: Crowdfunding Ameland → hebt u ook een project? Bel, mail of schrijf en PA geeft er aandacht aan.

⇒ Waddentrilogie staat onder V&AA & EXTRA bij Crowdfunding

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *