Verhalen uit den vreemde op het terras van Nescafé

NES – Op 18 oktober vanaf 15.30 uur wordt u op het terras van Nescafé door Nelle Raaphorst meegenomen in bijzondere werelden. Haar verhalen zijn de eerste activiteit in het kader van Expeditie Ameland, onderdeel van Buro HDK2018.

Buro HDK2018 is een initiatief van Egbarta Veenhuizen en Dolph Kessler. Zij zijn door de directie van de Amelander Musea uitgenodigd om in 2016 het kleine huisje bij “Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager” te gebruiken. In dit huisje, een voormalige commandeurswoning, hebben zij Buro HDK2018 gevestigd.

HDK2018 is geïnspireerd door het reisverhaal van de Amelander Hidde Dirks Kat. Op zijn barre tocht maakt hij kennis met de Inuït en verbaast zich telkens weer over hun gastvrijheid en behulpzaamheid. Binnen het kunstproject wordt op veel manieren naar zin reis gekeken. In Expeditie Ameland – A storytelling adventure draait het om het vertellen van verhalen.

In 2018 wordt een weekendfestival neergezet. Maar al ruim voor het zo ver is zijn avontuurlijke verhalen te horen. Om te beginnen op 19 oktober op het terras van Nescafé in Nes. Nelle Raaphorst, lid van de vertelkring ‘Vertellers in Friesland’, trapt af met verhalen die helemaal passen binnen Expeditie Ameland.

Wie meer wil weten over HDK2018 kan kijken op de website: www.hdk2018.nl .

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *