Waddengoud uit Waddenfonds

WADDENREGIO – Stichting Waddengroep dingt mee naar een deel van de 800 miljoen van het Waddenfonds en heeft het projectenplan “de Wadden gaan voor Goud” ingediend.

Stichting Waddengroep is in 2003 gestart met een streekmerk voor producenten en handelaren uit de Waddenregio. De Waddengroep wil duurzame economische initiatieven in het waddengebied ondersteunen en stimuleren. Waddengoud is het identiteitgevende streekmerk. Amelands product valt onder Waddengoud net als Texels lamsvlees en het Echt Schiermonnikoger product.

Amelander roggebrood

Nes – Ameland heeft een assortiment ambachtelijke en streekeigen producten die worden verkocht onder de vlag van Amelands product. Amelander zandaardappelen, Amelander kaas, Amelander meerval, Amelander schapenkaas en Amelander mosterd mogen zich Amelands product noemen.

Bakkerij de Jong uit Nes is als laatste toegetreden met het Amelander roggebrood. De rogge wordt verbouwd door Anton Nagtegaal in Ballum die ook de Amelander zandaardappelen teelt.

In augustus jl. trok het ambachtelijk roggemaaien en het dorsen veel belangstelling en hetzelfde geldt voor het malen van de rogge in Korenmolen De Phenix in Nes. Van dit roggemeel wordt midden in het dorp Nes bij bakkerij De Jong Amelander roggebrood gebakken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *