Openbaar vervoer op de Waddeneilanden

LEEUWARDEN – Wethouder Piet IJnsen sprak 11 januari in bij de statencommissie Lân, loft en wetter. Hij deed dit namens de Friese eilanden die zich grote zorgen maken over de toekomstige financiering van het openbaar vervoer op de waddeneilanden. In februari stellen de statenleden van de provincie het nieuwe provinciaal verkeers- en vervoersplan (PVVP) vast. Het nieuwe PVVP streeft naar een 50% kostendekkingsgraad voor het openbaar vervoer. De eilanden halen dit niet en IJnsen pleit voor een uitzonderingspositie voor de waddeneilanden. IJnsen wil van geen prijsverhoging van het buskaartje of gebruik van toeristenbelasting voor financiering van het openbaar vervoer weten. De wethouder meent dat dit een negatief effect op de concurrentiepositie van de Wadden heeft.
In 2008 vindt een aanbesteding voor het OV op de eilanden plaats.
Provincie Fryslân ontwikkelt samen met de waddeneilanden een visie over het openbaar vervoer op de waddeneilanden. In die visie wordt zelfs gesproken over gratis openbaar vervoer. IJnsen vraagt de statenleden de beslissing over het nieuwe PVVP op te schorten tot het onderzoek van provincie en eilanden is afgerond.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *