Waddenfoto’s gezocht voor expositie op Noordelijk Film Festival

HARLINGEN – Waddenspecial biedt ruimte aan (amateur)fotografen.

De Waddenvereniging biedt in samenwerking met het Fries Film Archief, ROOTS magazine en het Noordelijk Film Festival (amateur)fotografen de mogelijkheid te exposeren tijdens het Noordelijk Film Festival. Samen organiseren ze een fotowedstrijd in het kader van het programma Waddengasten. Fotografen kunnen een foto insturen die past binnen het thema Waddengasten. De tien mooiste foto’s zijn gedurende het festival van 11 tot en met 15 november te bewonderen in de LC-foyer in de Harmonie in Leeuwarden.

Fotografen die mee willen doen, kunnen hun foto insturen vóór 1 november naar backere@waddenvereniging.nl. Een professionele vakjury kiest hier vervolgens de beste foto’s uit. De winnaars van de fotowedstrijd krijgen niet alleen een plek in de tentoonstelling, maar ook een fotoafdruk op formaat mee naar huis. Daarnaast krijgen alle winnaars de ROOTS scheurkalender 2016 en een excursiebon van de Waddenvereniging om volgend jaar nog meer mooie foto's te kunnen maken. Alle exposanten krijgen ook een vrijkaartje voor het programma Waddengasten op zondagmiddag 15 november. De maker van de mooiste foto krijgt daar bovenop een halfjaarabonnement op ROOTS magazine en het boek De Kleuren van het wad van Kester Freriks.

De Waddenvereniging gaat dit jaar de samenwerking met het Noordelijk Film Festival aan naar aanleiding van haar vijftigjarig jubileum. Tijdens het Noordelijk Film Festival sluit de Waddenvereniging het jubileumjaar af met een waddenspecial. De fototentoonstelling is onderdeel van deze special, net als een talkshow met vijf bekende Nederlandse documentairemakers waaronder Ruben Smit en Kees Hin en de vertoning van een aantal waddenfilms.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *