Aangenaam herfstweer op komst

WAGENINGEN – Na een lange periode met veel wolken, is het vanaf morgen (zondag) de beurt aan veel zonneschijn. Ook voor maandag en dinsdag verwacht MeteoGroup fraai herfstweer. Eerst wordt het maximaal 12 tot 15 graden, op maandag kan in het zuiden al 16 graden worden bereikt en dinsdag stijgt de temperatuur nog wat hoger. Dan wordt het van noord naar zuid 13 tot 18 graden, in Limburg is 19 graden mogelijk. De nachten zijn tegen die tijd frisser, maar overdag is het aangenaam herfstweer te noemen. 

Hogedrukgebied

Het fraaie weer hebben we te danken aan een naar oost tot zuidoost draaiende wind, met aanvoer van droge lucht. Ons weer staat onder invloed van een vrij uitgebreid hogedrukgebied dat morgen langs ons land trekt en vervolgens in de loop van komende week verbinding krijgt met een ander hogedrukgebied boven Scandinavië.

Bron: MeteoGroup

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *