Waddeneilanden nog corona-vrij

HOLLUM – De Nederlandse Waddeneilanden zijn nog altijd coronavirus-vrij, volgens de kaart die het RIVM verspreidde op 13 maart 14:00 uur. Wel is op die kaart te zien dat het virus oprukt naar het waddengebied. Den Helder kent inmiddels een persoon die met het virus besmet is en in Leeuwarden is iemand die positief testte. Noord Friesland en Noord Groningen zijn nog virus-vrij, net als de eilanden.

Pinnen

De veerdiensten zijn de levensadres naar de eilanden. Zowel Teso als Doeksen en Wagenborg heeft overleg gehad met de Veiligheidsregio. Reizen met de veerdienst blijft mogelijk, al wordt er door veerdienst- en buffetpersoneel geen contant geld meer aangenomen en zullen de medewerkers geen kaartjes aanpakken om reizigers te helpen. Hand-tot-handcontact wordt vermeden.

Poetsen

Wagenborg laat de boten nog frequenter reinigen dan doorgaans. Reizigers zien onderweg aan boord schoonmakers bezig met spray en doek om trapleuningen en andere contactpunten extra schoon te maken.

bekijk hier de kaart van Nederland en de besmettingen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *