Werk maken van watervriendelijke tuin

SCHIERMONNIKOOG – Maak werk van een watervriendelijke tuin. Dat propageert Schiermonnikoog en dat doet Amelands buurgemeente niet zomaar. De oproep aan burgers om tuinen en tuintjes te vergroenen heeft te maken met de hevige regenval van de laatste tijd. 

Vanwege het gemak, om de auto er te parkeren of gewoon omdat men geen groene vingers heeft zijn veel tuintjes of delen van tuinen versteend. Dat is op Schiermonnikoog het geval en dat geldt ook voor Ameland. De tegels of stenen zorgen ervoor dat het regenwater minder goed weg kan komen. Hevige regenbuien geven dan ook ondergelopen straten en wateroverlast. Vergroening gaat dat tegen.

Bijkomend voordeel is dat een groene omgeving voor meer koelte zorgt tijdens warme dagen. Ook is het beter voor vlinders, bijen en vogels. 

Wat Schiermonnikoog in gang heeft gezet past ook op Ameland.

over Wolkbreuk en stortbui

over Wolkbreuken en watervriendelijke tuin

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *