Waddeneilanden hoge vaccinatiegraad

HOLLUM – De vijf Waddeneilanden zitten in de top 6 van gemeenten met de hoogste vaccinatiegraad van het land. Op Schiermonnikoog zijn de meeste mensen gevaccineerd (93%), gevolgd door Terschelling (88%), Ameland (87%), Texel (84%) en Vlieland (83%). Gemeente Rozendaal zit daar als nummer 4 met 84% gevaccineerden nog tussenin.

RIVM gaf voor het eerst sinds het begin van de vaccinatiecampagne de cijfers per gemeente prijs. Waar Schier de hoogste vaccinatiegraad heeft, laat Urk de laagste zien (23%).

Tot en met zondag 5 september zijn ruim 23,1 miljoen vaccinaties toegediend in Nederland en iedere minuut krijgen 33 mensen een prik. Daarvan zijn ruim 12,6 miljoen eerste vaccinaties en ruim 10,5 miljoen tweede prikken. Naar schatting heeft 85,4% van alle 18-plussers een eerste vaccinatie ontvangen en is 77,1% volledige gevaccineerd. Van iedereen boven de 12 jaar heeft 83,1% een eerste vaccinatie ontvangen en is 74,3% volledige gevaccineerd.

De Waddeneilanden scoren zo hoog omdat daar ook veel tieners zijn ingeënt. Urk scoort zo laag omdat met name in die gemeente weinig jongeren zich tot nu toe hebben laten inenten.

Sinds half augustus is op Ameland het aantal positieve tests van ingezetenen van de gemeente gelijk gebleven. Het totaal staat nog steeds op 278. De telling van Ameland is eind september 2020 begonnen. Die zomer van 2020 was Ameland een van de laatste gemeenten van het land waar nog geen besmetting geconstateerd was.

Basisregels

Stap voor stap opent de samenleving. 

De basisregels blijven evenwel belangrijk: handen wassen, afstand houden, frisse lucht en testen bij klachten.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *