Ameland in actie voor ALS

NES – Het Berenloop special team van Ameland heeft gelopen en gedoneerd aan voor ALS. Heleen Meurs van de Berenloop groep praat u bij. "In November 2019 hadden we een prachtig plan dat toen op persbureau geplaatst is. We zouden geld gaan inzamelen voor ALS met als startschot de Bereloop op Terschelling. We hadden beloofd u allen op de hoogte te houden. 

Met elkaar zouden we gedurende het jaar 2020 proberen nog meer geld in te zamelen, bijvoorbeeld door de verkoop van de mooie shirts op de foto. In oktober 2020 mochten we ons koppelen aan Slik en Zand en zou er na deze prachtige wandeltocht een grote slotactie zijn. We hadden ook contacten met vele andere evenementen om daar iets te ondernemen. 

Eeke (Eeke Maters uit Nes die ALS heeft – red.) zou daarna in overleg met ALS Centrum in het UMC in Utrecht bepalen naar welk onderzoeksproject al het geld gedoneerd zou gaan worden! Alles mislukt! Geen enkel evenement dus 0 verkoop en promo voor ALS. We hebben toch ons best gedaan om de t-shirts te verkopen. Jan Kienstra heeft er bijvoorbeeld een hoekje in zijn winkel voor ingericht. Gelukkig hebben we toch nog wat kunnen verkopen op die manier. (shirt kopen kan nog steeds, hoor).

Nu hebben we samen met Eeke besloten dat we de opbrengst van de shirts gaan storten op de rekening die geopend is door haar zoon Ruben die zaterdag 11 september de Mont Ventoux gaat fietsen om zo veel mogelijk geld op te halen voor een speciaal onderzoek om ALS te kunnen overwinnen! "

Ook u kunt nog doneren via de link voor Rubens actie op Tour du ALS

Van Meurs: "Wij zijn blij dat we toch iets hebben kunnen doneren."

Het Berenloop team maakte € 750,– euro overmaken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *