VVV Schier mogelijk samen met Ameland

NES – De besturen van de VVV’s van de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog gaan mogelijk samen verder. Bedide VVV’s gaan de mogelijkheden van samenwerking tussen beide organisaties onderzoeken.

De VVV’smelden: “Schiermonnikoog en Ameland vormen de oostelijke Friese Waddeneilanden en liggen centraal in het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. De veerdiensten naar beide eilanden worden uitgevoerd door Wagenborg Passagiersdiensten BV. Naast overeenkomsten hebben de eilanden een sterke eigen identiteit. Verwacht wordt dat synergie bereikt kan worden in operationele processen, productmarkt combinaties en het opzetten van een gezamenlijk platform voor het boeken van accommodaties op beide Waddeneilanden. Daarnaast liggen er ook mogelijkheden in het bundelen van kennis en ervaring op het gebied van informatie systemen voor toeristen.

De samenwerking met de andere drie Waddeneilanden en de lopende samenwerking met Beleef Friesland zal worden voortgezet en waar mogelijk geïntensiveerd.

Verwacht wordt dat nog in 2013 het onderzoek zal zijn afgerond.  

Beide organisaties zijn verenigingen en de onderzoeksresultaten en de daaruit voortvloeiende mogelijkheden tot samenwerking, zullen worden voorgelegd aan de eigen leden.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *