VVV nog niet zeker van extra geld

BALLUM – VVV Ameland is nog niet zeker van de hoogte van de gemeentelijke bijdrage voor Ameland promotie. VVV Ameland kreeg in augustus van dit jaar 150.000 euro toegeschoven. Het had op 175.000 gerekend. Cinto Prosperi, directeur van VVV Ameland, zegt dat de VVV de neergang van het ledental kan opvangen, maar een mindering van de gemeentelijke bijdrage niet. Prosperi schetst in een ambitieus plan dat de VVV 13% meer toeristen naar Ameland wil lokken. In 2012 betekent dat 630.000  overtochten. Om dat te halen heeft het de 25.000 nodig. De Meerjaren Marketing & Promotie Strategie 2010 – 2013 (MMPS) is gebaseerd op een gemeentelijke som van 175.000 euro.

De raadsfracties zijn verdeeld. De beslissing volgt 20 december.

Raadslid Albert van Barneveld (VVD) wil het extra geld achteraf uitkeren als de VVV kan aantonen dat er echt meer mensen naar het eiland zijn gekomen. “No cure, no pay,” stelt hij voor.

Tineke Hemminga (PvdA) is terughoudend. Zij is bang dat Ameland te druk wordt: “Ondernemers willen misschien meer maar er wonen hier ook mensen.”

Rudolf Teuben (A’82) meent dat de VVV mee moet in de ronde van bezuinigingen. “Wij vinden 150.000 een heel leuk bedrag.”

Piet IJnsen (ABA) gunt de VVV de extra 25.000 euro. IJnsen vindt het jammer dat hij het MMPS niet eerder onder ogen kreeg. ”Als we dit toen hadden kunnen inzien dan hadden we wellicht een ander besluit genomen.”

Het CDA wil de beurs wel trekken en 175.000 overmaken aan de VVV.

Vandaag lanceert Prosperi de nieuwe website van de VVV die 24 uur per dag paraat staat om eilandbezoekers thuis hun reis te laten plannen. De website biedt daarvoor arrangementen en excursiemogelijkheden.

>>> lees hier meer over de raadscommissievergadering van 22 november 2010

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *