Grafstemming caravanbezitters Boomhiemke

Caravanbezitters Boomhiemke in grafstemming

BALLUM – Boomhiemke heeft grootse plannen maar onder caravanbezitters heerst een grafstemming.

Caravans moeten verdwijnen ten faveure van chalets – kleine recreatiewoningen – en bungalows. Boomhiemke wil 53.000 m² kampeerterrein omzetten naar een terrein met recreatiewoningen. Op basis van het beleid ‘Ruimte voor Diversiteit’ mag Boomhiemke maar 11.000 m² omzetten. De exacte voorwaarden zullen worden vastgelegd in het nieuwe bestemmingsplan dat over ongeveer een maand klaar is voor behandeling.

De overgang van caravans naar recreatiewoningen is al enkele jaren geleden ingezet. Boomhiemke zou ook eigen caravans kunnen gaan plaatsen, maar prefereert bungalows. Een caravan is een mobiel op een auto te transporteren eenheid die buiten een bestemmingsplanprocedure valt. “Wanneer het bestemmingsplan definitief is gaan wij besluiten hoe het plan er exact uit komt te zien,” laat Jan Oenema van Boomhiemke weten.

Anne Zijlstra, voorzitter van de  kampeerdersbelangenvereniging Boomhiemke, is bedroefd. Hij vindt het doodzonde dat Boomhiemke de terreintjes met stacaravans kwijt wil. “Op de camping heerst een grafstemming. De gezelligheid is verdwenen.” Oenema voert een ontmoedigingsbeleid waardoor jonge mensen niet meer investeren in een caravan op het park en vergrijzing in de hand wordt gewerkt. En dat terwijl caravanbezitters hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Boomhiemke en de inkomsten van Hollumer winkeliers, meent Zijlstra. “De meeste mensen zijn moe van de onzekerheid.”

In 2006 gaf de voorzitter al aan dat de verandering in het beleid van Boomhiemke het begin van het einde van het caravanpark betekent.

De raad buigt zich in een later stadium over het bestemmingsplan waarbij de plannen van Boomhiemke aan de orde zullen komen. Raadslid Theo Faber (CDA) neemt alvast een voorschot: “De parken moeten zich kunnen ontwikkelen.”

>>> lees hier meer over de raadscommissievergadering van 22 november 2010

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *