VVV Ameland tussen vloer en zolder

HOLLUM – Anderhalf jaar gelden stond VVV Ameland er slecht voor, maar nu gaat het de goede kant op, zegt voorzitter Joost Lottgering tijdens de ledenvergadering. De VVV zit nog niet hoog op de zolder, maar zeker niet meer laag op de vloer, refereert hij aan het lied dat ook hij met zijn koor zingt: “Westzuidwest van Ameland.” Er zijn kosten bespaard en er komt meer geld binnen via de boekingscentrale. De eerste drie maanden van 2010 laten een stijging van 16% zien ten opzichte van diezelfde periode in 2009. Het stemt de VVV optimistisch.

In het afgelopen jaar is veel opgepakt, zegt de voorzitter. De financiële bijdrage van gemeente Ameland draagt er zeker aan bij. Ameland geeft € 75.000 aan de VVV voor het uitvoeren van goed gastheerschap. Bovendien vervalt de promotiebijdrage die eerst naar de Stichting Ameland Promotie ging aan de VVV. Dat is € 175.000,–.
Lottgering: “De VVV moet zorgen dat er toeristen komen. We moeten er naar toe dat elk bedrijf van Ameland lid is van de VVV. Dat is onze missie.”

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *