Nieuw bestuur voor VVV Ameland

HOLLUM – VVV Ameland heeft een nieuw bestuur. De leden stemden op de ledenvergadering in hotel Amelander Kaap voor Joost Lottgering, Michiel van Diggele, Jan Kersbergen, Gunda Brunotte-Kiewiet, Dirk Kooiker en Harold van Workum. Het zevende bestuurslid is een afgevaardigde van de gemeente. Namens gemeente Ameland zit burgemeester Albert de Hoop in het bestuur van VVV Ameland. Hier hoefden de leden niet over te stemmen. De gemeente maakt van haar recht gebruik om een afvaardiging te laten ritsen met het bestuur van de VVV. Lottgering: “Het college hecht veel waarde aan een goed functionerende VVV. Ameland laat het niet bij woorden alleen.”

Enkele leden stemden niet in met de herbenoeming van Gunda Brunotte. Zij is het tijdelijke aanspreekpunt voor de VVV totdat er een nieuwe directeur is benoemd. Als zij het als waarnemer niet goed doet, is ze later in het bestuur niet meer te handhaven, meent een VVV lid. Voorzitter Joost Lottgering meent dat het bestuur in staat is net zo streng te zijn voor Brunotte als het voor de vertrokken directeur Roelof Kunst is geweest. Brunotte zal niet meestemmen als bestuurslid, zolang zij waarnemer is. Het bestuur en de aanwezige leden minus twee, zagen dan ook geen problemen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *