VVD delegatie bezoekt Ameland

HOLLUM – Een delegatie van VVD Tweede Kamerleden is vandaag en morgen op Ameland. Ze bezoeken enkele projecten die momenteel hoog op de politieke agenda staan.

Kamerleden Erik Ziengs, Aukje de Vries, Herma Lodders, Barbara de Visser en voormalig Kamerlid Betty de Boer bezochten vandaag het zonnepark in Ballum en De Stelp in Hollum. VVD raadslid André Tuil en aankomend bestuurslid van VVD afdeling Ameland, Dirk Kooiker, begeleiden de politici. Morgen gaat het stel per huifkar naar het Oerd om daar ter plekke de bodemdaling te bespreken. In De Stelp gaf wethouder Piet IJnsen een toelichting op de ouderenzorg en de plannen voor De Stelp. Elly de Boer was er namens zorgaanbieder Kwadrant bij aanwezig.

De Kamerleden gaan wel vaker ergens in het land op bezoek, om geïnformeerd te worden over de kwesties die spelen en voeling te krijgen met de onderwerpen die in de regio op de agenda staan. De VVD-ers worden bijgepraat en krijgen aanvullend knelpunten opgestuurd. Vaste Kamercommissies kunnen er dan vervolgens in Den Haag mee aan de slag gaan.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *