Vuurtorenvrouw van Baukje Fennema

Geplaatst op: 11 november 2019 - Categorie: Kunst & Cultuur

Vuurtorenvrouw

HOLLUM – De Vuurtorenvrouw van Baukje Fennema komt op 13 en 14 november naar De Plaats in Hollum. Eerder dit jaar was De Vuurtorenvrouw te zien in Sier aan Zee; het werden succesvoorstellingen.

Verhalenvertelster en actrice Baukje Fennema speelt een solovoorstelling, die is geïnspireerd op de vuurtoren van Ameland. Ze vertelt het verhaal van de vuurtorenvrouw en haar man, de vuurtorenwachter.
Fennema is bekend van het verhalenproject Dijk van een Verhaal, dat haar in 2018 langs de Friese Waddenkust voerde. Dit jaar speelt ze een troostrijk sprookje voor volwassen, onder regie van Anne Graswinckel.

De vuurtorenvrouw woont samen met haar man in de toren. Híj is vuurtorenwachter en steekt bij de eerste schemering de vuren aan, hoog in het lichthuis. Hij is zich zeer bewust van zijn taak. Zeelieden gebruiken het licht om veilig te navigeren, bij nacht en ontij. Het baken voor een veilige haven.
De vuurman brengt licht naar de mensen en zijn vrouw brengt de mensen naar het licht. Zíj, de vuurtorenvrouw, heeft namelijk een heel andere taak. Ze haalt de mensen op die gestorven zijn. Na een nacht in de vuurtoren, vaart ze hen bij het ochtendgloren naar de andere kant van het water. De zielenrust is ingetreden en niemand hoeft meer bang te zijn…

In de voorstelling zien we hoe de vaarvrouw in een moment van diep verdriet een keuze maakt om los te laten. Ze ervaart, wat ze altijd beleden heeft: Ieder einde betekent een nieuw begin.

De Vuurtorenvrouw is een (ver) licht sprookje over troost, met vertellingen, zang, muziek en beweging. Gezien het thema van de voorstelling, is er (voor wie wil) na afloop gelegenheid om na te praten.

De Vuurtorenvrouw
13 en 14 november
Tijdens Kunstmaand Ameland
Reserveren bij De Plaats bij Engbert van de Meulen: 0519-252221
Reserveren kan ook bij Baukje Fenema 06-23931868, ithaka-baukje@online.nl of Facebook Baukje Fennema
De Plaats 5 in Hollum
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 12,50

⇒ lees hier de recensie van een van de voorstellingen in Sier aan Zee in augustus van dit jaar

⇒ bekijk hier de Vuurtoren Startpagina

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?