Vuurtoren wordt kunstobject

NES – Het klinkt als een aprilgrap, maar Kunstmaand Ameland is echt op zoek naar kunstenaars die de 59 meter hoge vuurtoren bewerken tot kunstobject.

Twintig

De Kunstmaand beleeft in november haar vierde lustrum: voor de twintigste keer staat het eiland in november een maand lang volledig in het teken van kunst. Tijdens de expositiemaand voorzien 125 binnen- en buitenlandse kunstenaars bijzondere locaties op het eiland van schilderijen, beelden, keramiek en glas. Voor deze feestelijke editie krijgen zij de unieke kans om de markante roodwitte vuurtoren in een nieuw jasje te steken. Kunstenaars met een bijzonder idee, kunnen zich hiervoor melden bij de organisatie van de Kunstmaand. Daarnaast vinden er talrijke andere bijzondere en indrukwekkende projecten plaats.

Project Vuurtoren

De gietijzeren vuurtoren is in 1880 gebouwd en wordt door Stichting Amelander Musea beschikbaar gesteld voor het kunstproject. De toren is hard toe aan een nieuw laagje verf. In aanloop naar die opknapbeurt mogen kunstenaars zich uitleven op de toren en er een 59 meter hoog kunstwerk van maken. Niet alleen de buitenkant wordt een kunstproject, maar ook de binnenkant van de toren wordt gevuld met werk van een tiental kunstenaars waaronder Karin van der Molen en Albert Geertjens en de Deense beeldhouwers Jytta Hogh en Lars Waldemar.

De twintigste Kunstmaand Ameland is van 1 tot en met 30 november.

⇒ lees hier over de Kunstmaand Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *