Kroon op de zomer van Ameland

HOLLUM – Kamerkoor Northern Voices komt naar Ameland. Het koor bestaat uit 28 enthousiaste leden en heeft een breed repertoire tot zijn beschikking. De koorleden komen uit de drie noordelijke provincies.

Het koor is ambitieus en de zangers zijn ervaren. Zingen is hun passie. In juni 2013 won Northern Voices, dat staat onder leiding van Edwin Velvis, de eerste prijs op het Friese Muziek- en zangfestival op Schiermonnikoog in de categorie gemengde koren.

Dit jaar viert het koor zijn eerste lustrum. Het gehele jaar staat in het teken van dit jubileum en wordt gevierd met verschillende activiteiten en concerten.

Als opmaat naar het jubileumconcert, dat wordt gegeven op 5 november 2016 in de Der Aa-Kerk in Groningen, geeft het kamerkoor op Ameland een concert “Kroon op de Zomer” op zaterdagavond 17 september in de hervormde kerk te Hollum. Er wordt een licht, luchtig en gevarieerd programma gebracht. Twee anthems uit de Coronation Anthems van G. F. Händel vormen de kern en zullen begeleid worden door organist Henk de Vries. Daarnaast worden werken van J. Blow, W. Byrd, en T. Tallis acapella ten gehore gebracht. De toegift zal bestaan uit een muzikale zomerse verrassing.

Northern Voices: "Koorleden en dirigent heten bewoners en bezoekers van het prachtige Ameland van harte welkom op dit nazomerse concert!"

“Kroon op de Zomer”

  • door kamerkoor Northern Voices o.l.v. Edwin Velvis
  • vrijdag 17 september om 20.15 in de hervormde kerk in Hollum
  • Kaarten kosten €10.- en zijn verkrijgbaar bij
  • Boekhandel de Hoge Stoep in Hollum
  • Boekhandel Van den Brink in Nes
  • Primera in Buren
  • bij de kassa in de kerk
  • via de site via www.northernvoices.nl

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *