Vuurtoren geeft groen licht [Kopie]

HOLLUM – In het verlengde van het groenblauwe licht dat op Ameland buiten de bebouwde kom van de vier dorpen en bij de vier strandopgangen gebruikt wordt om lichthinder voor wad-, weide- en trekvogels te verminderen, wordt nu ook de vuurtoren in het groenblauwe licht gezet. Dat schrijft gemeente Ameland op haar website.

Vuurtoren van Ameland: een van de lichtsterkste torens

De vuurtoren van Ameland behoort, met zijn 2000 watt sterke lamp, tot één van de lichtsterkste torens van West-Europa. 's Nachts is het felle licht tot op een afstand van dertig zeemijlen (55 km) zichtbaar. Recentelijk onderzoek heeft aangetoond dat de verstoring van het vuurtorenlicht (’s avonds) groter is dan aanvankelijk werd aangenomen. Dit heeft de gemeente Ameland er toe doen besluiten om ook de vuurtoren van de groen-blauwe verlichting te voorzien.

Uitbreiding van duurzame verlichting

De gemeente had eerder al besloten om alle openbare verlichting op Ameland te vervangen door op afstand bedienbare connected en duurzame LED-straatverlichting. De vuurtoren van Ameland komt daar nu bij. Vanaf begin april is het groen-blauwe licht van de Amelander vuurtoren te bewonderen. Een bijkomstig voordeel is dat dit naar verwachting extra toeristen trekt die denken dat ze te maken hebben met aurora borealis, oftewel het noorderlicht.

Bron: Gemeente Ameland

lees er hier meer over

Op deze site worden advertenties gepubliceerd. De website is mede door inkomsten uit die advertenties voor een ieder toegankelijk. Neem voor een advertentie contact op en voor de lezers: zet alstublieft de adblocker uit, mocht je die gebruiken. Daarvoor alvast bedankt.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *