Voorzitter Eilander Raad neemt afscheid

LEEUWARDEN – Voorzitter van de Eilander Raad Joke Geldorp-Pantekoek nam tijdens de Eilander raadsbijeenkomst op 16 oktober in het Oranje Hotel in Leeuwarden vroegtijdig afscheid. De Texelse burgemeester zei de Friese Waddeneilanden ruimte te willen geven om het samenwerkingsproces in te gaan. Nu Texel zich terugtrekt uit de samenwerking zijn de functies van voorzitter en burgemeester van het eiland moeilijk verenigbaar, meent Geldorp. Na de zomer van 2009 gaat ze met pensioen. Tot die tijd blijft Geldorp collegelid van de eilander samenwerking.
De Terschellinger burgemeester Jurrit Visser nam de voorzittershamer over van de burgemeester van het dissidente eiland. Visser sprak vol lof over de samenwerkingsgezindheid van Texels eerste burger.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *