Voortbestaan Kunstmaand Ameland aan zijden draad

AMELAND – Het voortbestaan van de Kunstmaand is onzeker, nu duidelijk is dat na 2018 er geen provinciale subsidie meer wordt gegeven. De laatste jaren kon op een provinciale bijdrage van 25.000 euro gerekend worden, maar de provincie doet per 1 januari 2019 de knip op de beurs.

Met het wegvallen van die subsidie kan de Kunstmaand niet meer worden gegarandeerd, stelt Stichting Kunstmaand Ameland. Op 19 april belegt de stichting een bijeenkomst voor haar relaties en betrokkenen in Hotel Hofker om te bespreken hoe het verder moet met de Kunstmaand Ameland. De Kunstmaand geeft een economische impuls aan het eiland in de anders zo rustige maand november.

Gemeente Ameland draagt 5.000 euro bij, zakenvrienden 25.000 en particuliere vrienden 10.000. Bedrijven sponsoren dragen nog eens 5.000 bij. De meest kosten komen op het conto van personeel en management, huisvesting, georganiseerde activiteiten en publiciteit.

Kunstmaand Ameland wordt sinds 1997 in de maand november georganiseerd. Op ongeveer 30 binnen- en buitenlocaties exposeren zo’n 80 kunstenaars hun werk. Het programma is in de loop der jaren uitgebreid met podiumkunsten en workshops.

op het filmpje hieronder ziet u een klein deel van Kunstmaand Ameland 2015

lees hier meer over Kunstmaand Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *