Voor het eerst zomers warm

WAGENINGEN – We hebben er 8 maanden op moeten wachten, maar vandaag is het weer gelukt. Om 16:15 uur werd volgens MeteoGroup de 25 graden overschreden, als eerste in het Limburgse Ell, met daar 25,4 graden.

Laatste keer was augustus vorig jaar

Op 31 augustus vorig jaar werd het voor het laatst ergens zomers warm met 25 graden in ons land. Dat was trouwens een opvallend warme dag. In het zuidoosten werd lokaal zelfs de tropische grens van 30 nog gehaald. Daags erna zaten we in veel koelere lucht en werd het slechts 20 graden. Van een nazomer was vorig jaar in september dan ook absoluut geen sprake.

Weekendwarmte

April is soms goed voor een zomerse dag (in de zeldzaam warme april van 2007 lukte het zelfs zeven maal), maar de afgelopen april bleef het bij een paar ‘warme’ dagen met temperaturen van 20 graden of (net) iets meer. De 25 graden hebben we afgelopen maand niet gered. Vandaag dus wel en daar zal het niet bij blijven. Ook op de stralend zonnige dagen in het weekend wordt het volgens MeteoGroup zomers warm.

Bron MeteoGroup

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *