Vocaal ensemble Vocalis concerteert

HOLLUM – Na de mooie uitvoering van “The Crucifixion” in de Stille Week voor Pasen, en nog een mooie uitvoering op 30 april, laat het Amelander vocaal ensemble “Vocalis” alweer snel van zich horen met een volgend concert.

Op zaterdag 8 juni vindt het tweede concert plaats in een serie uitvoeringen die gedurende het gehele toeristenseizoen wordt gegeven.

Het vocaal ensemble, onder leiding van dirigent Gijsbert de Jong, zingt a capella geestelijke en wereldlijke liederen door de eeuwen heen. Voortbordurend op het repertoire van vorig jaar, is het koor in de winterperiode druk bezig geweest met het instuderen van een aantal nieuwe stukken en worden er in het concert van 8 juni in ieder geval twee nieuwe liederen gezongen van de componisten G.P. Da Palestrina en Franz Biebl.

De uitvoering vindt plaats in de hervormde kerk te Hollum. Aanvang van het concert is 20.30 uur, de kerk gaat ongeveer een half uur voor aanvang van het concert open voor publiek.

De toegang is gratis, maar het koor hoopt op veel publiek en op een goede opbrengst uit de collecte na afloop van de uitvoering.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *