Vlieland vindt geen burgemeester

VLIELAND – Vlieland kan geen geschikte kandidaat vinden voor de burgemeesterspost. In november 2014 werd bekend dat er 39 kandidaten hadden gesolliciteerd, zes dames en 33 heren. Vlieland vindt geen van deze 39 goed genoeg om de huidige waarnemend burgemeester te vervangen.

Ella Schadd-de Boer werd in juni 2013 benoemd tot waarnemend burgemeester van Vlieland. Toenmalige burgemeester Yorick Haan stapte op na een omstreden verhouding. Van september 2009 tot februari 2010 was Schadd ook al eens waarnemend burgemeester van het Waddeneiland, na het vertrek van Baukje Galama naar Stadskanaal.

Schadd wordt zeer gewaardeerd op Vlieland om haar toegankelijke optreden en heldere manier van omgaan met de eilanders. Vlieland lijkt een duplicaat van Schadd te zoeken en die kan het Waddeneiland niet vinden tussen de 39 kandidaten.

Schadd heeft een binding met Ameland; ze heeft er een tweede huis.

⇒ lees hier over de burgemeester van Ameland

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *