Jonge jutter vindt flessenpost

HOLLUM – Douwe Borsch (7) vond tijdens het strandschoonmaken met de milieujutters van Stayokay Ameland op de noordwest kant van Ameland flessenpost.

Douwe gaat elke morgen met zijn opa Pieter Jan mee en zij begeleiden de milieujutters met enkele leden van de Juttersvereniging Ameland om al het gejutte vuil van het strand te krijgen. Ze zoeken plastic in de duinen en op het strand en hij mag meerijden met de cateringauto en op de aanhangwagen met vuil zitten. Douwe vindt het prachtig en er schuilt een echte jutter in hem.

In de flessenpost die hij op het strand vond zat een folder van het Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora van Texel, met daarop extra geschreven: Rottumerplaat 1-10-2010, Graag een reactie!!

De fles is dus ruim vier jaar onderweg geweest. Jan Uitgeest had tijdens een schoonmaakactie op Rottumerplaat de fles in het water gegooid met de reclame folder van zijn toenmalig Juttersmuseum erin.

In dat Juttersmuseum hebben de Jutters van de Noordzeekust, elke  vijf jaar een treffen en Jan Uitgeest en Pieter Jan Borsch kennen elkaar door hun gezamenlijke hobby.

Dat nu Pieter Jans kleinzoon de fles van een schoonmaakactie op Rottumerplaat vindt tijdens een schoonmaakactie op Ameland is wel heel toevallig.

Er is natuurlijk al een reactie naar Texel gegaan.

Jan Uitgeest reageerde onmiddelijk retour: Goede avond P J &T en Douwe Bedankt voor je mail en de foto's van de flessenpost welke ik op de terugreis van R.Plaat naar de EEMSHAVEN van de KENNEMER een boot van rijkswaterstaat noord van R.oog overboord heb gegooid!!! EN dan na ruim 4 jaar later door een bekende wordt gevonden!! DAT is dan weer heel bijzonder!!!! VERDER morgen weer een prettige dag met jutten & struinen langs jullie strand!!! Met vr gr Jan & Elly van TESSEL  PS de groeten aan de bekenden !!

⇒ lees ook de verhalen van de Milieujutters in Ameland inZicht magazine nummer 9 – vers van de pers

lees hier meer over Flessenpost

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *