Wadden de pineut?

Geplaatst op: 14 februari 2015 - Categorie: Ameland & Eilanden

SchopLobke van Terschelling

TERSCHELLING - Terschelling demonstreert tegen gaswinning door Tulip Oil van het Terschelling-Noord veld. Het Waddeneiland haalt er vandaag het journaal mee. Tulip Oil wil een diep gelegen gasbel exploiteren. Dat kan vanaf de Noordzee op een aantal kilometers voor de kust van Terschelling en vanaf het land.

Gevreesd wordt voor belasting van de natuur en schade voor de toerismebranche van het eiland. Er komen chemicaliën in het milieu en bij het proces komt veel CO2 vrij. Provincie Fryslân is tegen, maar de vergunningverlener is het Ministerie van Economische Zaken.

Terschelling Gas(T)vrij
Tulip Oil wil het gas naar boven halen, ook bij weerstand van de bevolking. Alleen als de weerstand heel erg groot is, dan gaat het Nederlandse bedrijf Tulip Oil er niet aan beginnen. Intussen is op Terschelling de actiegroep Terschelling Gas(T)vrij opgericht die ondermeer posters verspreidt met daarop een Terschellinger Lobke die een boortoren van het eiland schopt.

Inkomsten
Arjan Berkhuysen van de Waddenvereniging vermoedt dat EZ op zoek is naar extra inkomsten nu in Groningen de gaskraan vaker dicht wordt gedraaid. Er zijn plannen om te boren boven Schiermonnikoog, bij Ameland wil men extra boren, aan de waddenkust van het vasteland en nu weer de plannen boven Terschelling. Economische Zaken moet nog beslissen over de vergunning.

lees hier over Aardgaswinning in Nederland en bij Ameland

 lees hier over SchopLobke en de plannen op Terschelling

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?