Visserman overboord bij Vlieland

TERSCHELLING – Er is een grote zoekactie naar een vermiste visserman gaande op de Waddenzee en de Noordzee. Reddingsboten, een bergingsschip, twee helikopters en een Kustwachtvliegtuig speuren naar de man. De KNRM zette in totaal tien boten in.

Rond 08.00 uur bleek dat een vissersboot in Harlingen een opvarende miste. De andere bemanningsleden hadden de man voor het laatst gezien rond 05.00 uur, tussen Vlieland en Terschelling.

Het is niet duidelijk waar en wanneer de man overboord is geslagen. KNRM stations Vlieland, Terschelling, Harlingen, Den Oever en Texel zijn betrokken bij de actie. De zoekactie wordt gecoördineerd vanuit het Kustwachtcentrum in Den Helder. De reddingboten en helikopters maken zoekslagen in het gebied. 

Omdat het niet duidelijk is wanneer de man overboord is geslagen, is het zoekgebied erg groot. Er wordt op de Waddenzee èn de Noordzee gezocht. Trucks van de KNRM rijden verschillende stranden af, om te kijken of de man daar aan land is gekomen.

Bron NOS, KNRM, Kustwachtcentrum

Om 13.00 uur is de zoekactie nog steeds gaande, met veel eenheden. Om 13.20 uur is de zoekactie gestaakt.

>>> lees hier meer over Onderkoeling in de Noordzee

>>> lees hier over Man overboord en protocol MOB

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *