MyBeach strandschoonmaak op Ameland

BUREN – Net als vorig jaar is er weer een MyBeach strandschoonmaakactie op het strand van Nes. De Buren van  nes is het deelnemende strandpaviljoen en dit is op 14mei. Dit is het programma:

14.30: Verzamelen op het strand voor strandpaviljoen De Buren van Nes (Strandovergang Nes, Ameland)

14.45: Uitleg tel- en opruimactie van afval

15.00: Start tel- en opruimactie voor geïnteresseerden

16.30: Verzamelen voor groepsfoto met het verzamelde afval

16.45: Start officiële opening door Gemeente Ameland en strandpaviljoen De Buren van Nes

17.00: Proosten op de opening van de MyBeach op Ameland

MyBeach

Op alle MyBeach-locaties wordt een tel- en opruimactie georganiseerd van aangespoeld en achtergelaten afval. Het tellen van afval wordt met een speciale app gedaan, de Strandscanner, die vorig jaar werd gelanceerd. De gegevens worden live doorgegeven aan de website. Met deze informatie krijgen we een goed beeld van de hoeveelheid en herkomst van het afval, zodat Stichting De Noordzee het probleem bij de bron kan aanpakken.

MyBeach is een speciale zone op het strand gelegen bij een strandpaviljoen, waar de bezoekers zelf het strand schoonhouden. Het strand is te herkennen aan informatieborden, speciale houten prullenbakken en strandvlaggen. Na de succesvolle opening van zes MyBeaches in 2012, groeit het initiatief langs de Nederlandse kust jaarlijks.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *