Vissen zeeaquarium eten garnalen van kotter

NES – Ook wij vallen onder de cultuursector die al z’n instellingen gesloten heeft, dus geen inkomsten van entree en excursies. Alleen het werk van de Ecologische Dienst van het Natuurcentrum kan op een redelijk gewone wijze doorgaan. De stichting Amelander Musea is een financieel gezonde organisatie die in deze periode gebruik maakt van de NOW-regeling, dat kunnen we wel enkele maanden volhouden maar de reserves zijn niet oneindig. Net als veel andere culturele instellingen zijn wij aan het nadenken over een beperkte openstelling van onze locaties. Als eerste vereiste zullen onze potentiële bezoekers ook op Ameland aanwezig moeten zijn. Dus veel zal afhangen hoe de recreatie en het bezoek aan het eiland zich kan en zal herstellen. Daarnaast worden er in de musea, molens en vuurtoren maatregelen uitgewerkt waardoor bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden.

Musea op de andere eilanden staan voor soortgelijke vragen. Ecomare vraagt bijvoorbeeld sponsoren voor een emmertje vis voor de zeehonden. De vissen in het zeeaquarium van het Natuurcentrum konden smikkelen van een aantal grote zakken met garnalen van de viskotter LO8. Die donaties zijn heel erg welkom.

grote investeringen voor exposities, herinrichting en verbouwingen worden even op een laag pitje gezet totdat er meer duidelijkheid is over het einde van deze crisis.

in het filmpje is de opening van een tentoonstelling, vorig jaar februari, in het Natuurcentrum te zien: Sea Blue

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *