Vijfde Wadden Diamant Run

HOLLUM –Aan de vijfde Waddendiamant Run vanaf Boomhiemke deden op 25 juli 117 atleten mee. De hardlopers konden kiezen tussen 7 en 9,5 kilometer. Al zeer spoedig ontstond er een kopgroepje onder leiding van Joop Lusthof terwijl bij de dames Sylvia Brouwer samen met Diana Metz de kop namen.
Op het strand kregen de lopers het hard te verduren vanwege de stevige tegenwind. De strijd werd op de laatste kilometer beslist.
Het totale inschrijfgeld van € 788.- komt ten goede van het Lewa Children Home in Kenia. 
Bij de 7 kilometerloop was Diemer Top met een tijd van 28.12 de snelste.  Bij de dames was dat Irene van der Kam  die na 32 minuten en 32 seconden over de eindstreep kwam.
Roderick Riessenkamp was met 35.27  de snelste op de 9,5 kilometer. De snelste dame op deze afstand was Sylvia Brouwer die er 41 minuten en 29 seconden over deed.
Loco burgemeester Will Bakema gaf bij een frisse en harde wind om 18.15 uur bij Boomhiemke het startschot voor de scholierenloop van de waddendiamant Run op 25 juli.
Het inschrijfgeld van € 194.- die de 97 kinderen bijeen liepen komt ten goede aan het Ronald McDonald Huis. De deelnemers gingen met een herinneringsmedaille naar huis.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *