Tweede Amelander Vuurtoren Run 2007

HOLLUM – Organisatiebureau Ameland Actief zet zo langzamerhand enkele tradities uit. In het rijtje van Kerstboomwerpen en Nieuwjaarsduik hoort de Vuurtoren Run thuis. Maandag 30 juli gaat de tweede Amelander Vuurtoren Run los. Het is de kunst zo snel mogelijk de vuurtoren te bestijgen via de 235 treden tellende wenteltrap.
De deelnemers zijn verdeeld in drie categorieën. Mannen knokken tegen mannen, vrouwen lopen tegen vrouwen en kinderen tot en met 12 jaar vormen hun eigen groep.
Vorig jaar deden 54 klimmers mee aan de eerste Vuurtoren Run, waaronder 25 kinderen. De snelste tijd werd neergezet door Menno Cramer uit Leeuwarden. Hij nam de trap in 58 seconden. Menno startte niet te snel en sloeg regelmatig enkele treden over. Deze tactiek had succes. Nummer twee was in een minuut en een seconde boven.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *