Amelander Vuurtoren Run 2007

HOLLUM – De achtjarige Frans Römer uit De Eifel in Duitsland mag als eerste de run naar boven maken. De jongen is in 1 minuut en 50 seconden bovenin de vuurtoren. Hij heeft 235 treden genomen en staat nauwelijks hijgend op de omloop. Frans heeft al vele keren de vuurtoren beklommen, maar nog nooit snel. Hij verblijft drie weken met zijn familie op het eiland. Dit is zijn tweede week. Een kennis van de familie heeft meegedaan aan het grote werk: de beklimming van de Empire State Building in New York. Elke februari vindt daar de Empire State Building Run-up plaats. Alleen tijdens deze race mogen de trappen van de wolkenkrabber gebruikt worden. De snelste trappenloper deed 9 minuten en 37 seconden over de 1576 treden en 86 etages. Frans Römer heeft geen ambities om de ESB te beklimmen, maar hij heeft zich door de kennis laten inspireren voor de beklimming van de vuurtoren van Ameland.
De winnaar van vorig jaar, Menno Cramer uit Leeuwarden, komt hijgend boven. Hij is niet tevreden over zijn klim. Weliswaar is hij een seconde sneller dan de eerste keer maar het had sneller gekund als hij onderweg niet was gevallen. “Verdorie zeg, weer gevallen,” moet Cramer zijn teleurstelling even kwijt. Hij liep als een hondje naar boven, vertelt hij. Op handen en voeten. Het kan wellicht nog sneller, maar het was deze keer weer snel genoeg voor de winnende tijd.
De prijswinnaars van de Tweede Amelander Vuurtoren Run
Kinderen
1. Silco Hatsma 1 minuut en 44 seconden
2. Pascal Sarink 1.47
3. Thijs Bon 1.47.59
Dames
1. Jenny van Dijk 1 minuut en 43 seconden
2. Gerriet de Groot 2.05
3. Ruth van Haren 2.05.88
Snelste trappenklimmers
1. Menno Cramer 57 seconden
2. Jordi Reinders 1.06
3. René van der Werf 1.10

© Persbureau Ameland  2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *