Vijf leuke activiteiten voor de voorjaarsvakantie

LEEUWARDEN – In deze lockdown is het altijd fijn om iets te hebben waar je op vooruit kunt kijken. Gelukkig staat de voorjaarsvakantie weer om de hoek. Helaas kunnen we, zoals het er nu naar uitziet, niet naar een pretpark of lekker uit eten, maar niet getreurd want er zijn nog ontelbare leuke activiteiten die je tijdens de lockdown wel kunt doen. Of je nu een activiteit zoekt met een paar vrienden, je nieuwe date of je familie, in dit blogartikel geven we je leuke tips voor een activiteit in de voorjaarsvakantie.

1. Maak een stadswandeling

Hoewel alles op Ameland dicht is, kun je het eiland juist nu heel goed leren kennen. Doordat het rustig is vallen de mooie gebouwen en huizen juist meer op. Maak tijdens de lockdown een mooie wandeling. Haal een koffie to-go bij je favoriete lunchroom en ga op pad.

Ken je Ameland nu onderhand wel? Dan is het ook leuk om een dagje een stad te gaan. Ga bijvoorbeeld naar Groningen of Amsterdam. Of rij naar Almere of Alkmaar en maak hier een stadswandeling. Hier kom je normaal misschien niet zo vaak, maar ook in deze steden is veel te ontdekken.

2. Pak je koffers

Wanneer je er echt even tussenuit wilt, is het huren van een vakantiehuisje natuurlijk ideaal. Kies bijvoorbeeld voor een huisje aan zee en waai uit op het strand of boek een huisje bij de Veluwe en ga lekker wandelen. Het huren van een vakantiehuisje in Nederland is erg populair in de lockdown, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

3. Maak er een feestje van

In het Brabant en Limburg wordt de voorjaarsvakantie ook wel carnavalsvakantie genoemd. Genoeg reden dus om een klein feestje te organiseren. Haal je feestartikelen van zolder en hang feestversiering op. Zo maak je er een leuk feestje van met je gezin of huisgenoten.

4. Daag elkaar uit

De voorjaarsvakantie is perfect voor spelletjes. Of je nu met je partner de strijd aangaat of je hele gezin bij de competitie betrekt, een dag vol spelletjes is altijd leuk. Deel de groep in teams in en ga de strijd met elkaar aan. Wissel bordspellen af met kaartspellen, maar vergeet ook zeker de Oud-Hollandse spelletjes niet. Denk hierbij aan zaklopen, spijkerpoepen en koekhappen.

5. Thuis uit eten

Helaas zijn de restaurants zijn gesloten, maar gelukkig zijn er heel veel andere manieren om heerlijk thuis uit eten te gaan. Zo kun je jezelf uitsloven in de keuken en een 3-gangen maaltijd op tafel zetten. Laat iedereen bijvoorbeeld een gerecht maken. Of maak die gerechten uit dat ene kookboek wat je al jaren in de kast hebt liggen.

Je kunt er ook voor kiezen om een restaurant box bij een van je favoriete restaurant op Ameland te bestellen. In deze box zitten heerlijke gerechten die je vaak alleen maar hoeft op te warmen. En je steunt ook nog eens de lokale horeca. Win-win dus!

Welke van deze vijf activiteiten ga jij deze voorjaarsvakantie doen?

Ingezonden mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *