Vierde Woensdag Walvisdag met verhalen

NES – Woensdag 8 augustus is het de vierde Walvisdag van Ameland als 2018 Eiland van Hidde Dirks Kat. Die woensdagmiddag zijn er verhalen te beluisteren van Raymond den Boestert in Maritiem Centrum in Hollum.

Het kaartje voor het museum is tevens vertelkaartje. In het Maritiem Centrum kun je zien hoe het navigeren op de sterren ging in de tijd van de walvisvaarders, toen er nog geen GPS bestond. Wie de walvisvaartervaring compleet wil maken kan eten als een walvisvaarder of als de walvisvaardersvrouw tijdens de Culinaire Expeditie bij De Griffel, Strand Ballum, De Piraat of StrAnders. 

Woensdag Walvisdag

Woensdag is Walvisdag, deze zomer, met Zomer vol Verhalen, Zomer vol Films, Zomer vol Tentoonstellingen en Zomer vol Culinaire Expedities.

Raymond den Boestert

Sinds 20 jaar geeft Raymond den Boestert als gastdocent verteltrainingen bij der Akademie der Kulturellen Bildung in Remscheid en is een veel geziene gast op vertelfestivals in het Duitse taalgebied. 

Maar zijn grootste binding met het land is de vrouw die hij door zijn vertelwerk in Duitsland leerde kennen en waarmee hij in 2015 in Potsdam trouwde. Waarbij hij als een echte Nederlander zijn bruid op een Hollandse bakfiets naar het Standesamt reed. Den Boestert is ook mede-oprichter van de Vertelacademie die in Utrecht gevestigd is. Hij heeft de dagelijkse leiding en is staflid, docent Basis- en Verdiepingscursus, mentor en studiecoördinator.

Maritiem Centrum

8 augustus

  • 14.00, 14.45, 15.30 uur, telkens een half uur
  • 12 jaar en ouder

het filmpje geeft een impressie van de verhalen van Maria Carmela Marinelli, die op 1 augustus in Museum Sorgdrager vertelde

bekijk hier het hele programma van Zomer vol Verhalen en Zomer vol Films – de folder met het hele programma is op diverse plekken op het eiland te vinden en in de musea, bij de VVV en in boekhandel De Hoge Stoep en Warenhuis Van den Brink te halen

lees hier over Walvissen en Hidde Dirks Kat

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *