Vierde Nordic Walk Ameland

NES – Voor de vierde keer organiseerde Elianne Metz en Stichting Nordic Walk Ameland de wandeltocht met stokken op Ameland. De recreatieve tocht is te lopen in een 10, 15 of 20 kilometer lange tocht. Anders dan vorig jaar, was er deze keer geen blauwe lucht en geen zonnetje. Een gure wind deed de eerste wandelaars al voor de starttijd vertrekken. Ze kregen het te koud en zetten de pas er alvast in. Zij moesten het zonder de opwarm oefeningen met Olga Commandeur van Nederland in Beweging stellen. Net als bij de eerdere edities was zij present om voorafgaand aan de tocht een warming up onderaan de dijk te verzorgen. Het aantal deelnemers was ongeveer gelijk aan vorig jaar. Elfhonderd rugzakjes met wat eten en drinken werden uitgedeeld.
De Nordic Walk ging deze keer niet onder de dijk langs maar voerde tussen de weilanden door naar Buren. De paarden in de wei werden er helemaal opgewonden van en draafden heen en weer langs het hek. Vlak voor Buren ging de route via De Vleyen, het bos, de duinen, het strand, terug naar het dorp Nes.

>>>hier vindt u meer foto’s

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *