Sail Oostmahorn

OOSTMAHORN – In augustus staat Oostmahorn in het teken van Sail Oostmahorn.
Stichting Insulinde organiseert in samenwerking met de Nautische Vereniging Oude ReddingsGlorie op 15 en 16 augustus het nautische evenement.
Sail Oostmahorn speelt zich een week voor Delfsail af en kan daarmee als aanbrengtocht voor Delfsail beschouwd worden.

Oude reddingboten
Het evenement begint al op vrijdag 14 augustus. Juweeltjes van opgeknapte reddingboten in particuliere handen, waaronder enkele van Amelanders, varen door de Friese en Groningse wateren. Veertien ex-reddingboten verzamelen in Dokkum. Gemeente Dongeradeel, VVV en Club 65 zorgen in de stad voor een gepaste begroeting.
De schepen krijgen een ligplaats in het Dokkumer Grootdiep in het centrum van de stad.
Zaterdag 15 augustus gaat de vloot in konvooi naar Oostmahorn. Daar volgt een tweede grote ontvangst. De schepen meren af nabij de oude veersteiger en Ezonstad. In de middag wemelt het op het meer van de reddingboten en de KNRM schepen van Schiermonnikoog en Lauwersoog geven demonstraties.

Nautische markt
In de jachthaven, op de dijk en op de oude veersteiger is op 15 en 16 augustus een nautische braderie ingericht met demonstraties van oude ambachten, marktkramen en kinderactiviteiten. Zang en muziek ontbreken niet.

Dokkumer lokaaltsje
Bezoekers die met de auto komen kunnen de auto parkeren op het parkeerterrein voor Oostmahorn. Met het Dokkumer lokaaltsje worden de mensen naar Esonstad gebracht.
Ook in Esonstad vinden diverse activiteiten plaat, zoals duik demonstraties in het zwembad en een historische markt in de stad.

Lauwersmeer 40 jaar
Dit seizoen worden diverse evenementen in en rond het Lauwersmeer georganiseerd vanwege het 40-jarige bestaan van het Lauwersmeer.
De schepen van Oude ReddingsGlorie varen vanwege dit jubileum na Sail Oostmahorn door naar Lauwersoog. Maandag 17 augustus en dinsdag 18 augustus liggen de oude reddingboten in de historische haven "Het Booze Wijf."
Daarna is het nog niet afgelopen voor de reddingsglorie. De vloot van veertien vertrekt woensdag 19 augustus naar de oude visserijhaven in Zoutkamp.
Donderdag 20 augustus gaat de vloot uiteen om elk zijns weegs naar Delfzijl te gaan.

>>>Het volledige programma staat op de website van Sail Oostmahorn: Klik op de banner van SAIL Oostmahorn, onderaan deze pagina of op de pagina Links

 >>>Lees hier over de Ida Mary

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *