Antje haalt weer an

HOLLUM – De heren van het roeiteam Claas Sipkes hebben in de Haal an Antje zaterdag 18 april in IJmuiden meegedaan aan de sloepenrace Noordzeekanaal. Traditioneel is dit de eerste race die genomineerd is voor het NK sloeproeien.
Deze race is vanaf de zuidelijke loswal tot net voorbij de Velsertunnel vice versa over een afstand van 16 kolometer.
De start van de Haal an Antje was om 12:48 uur tegen een matige wind in. Onderweg werden er 9 sloepen ingehaald. Maar de Amelander sloep werd op haar beurt weer door 3 sloepen in gehaald. Na 1 uur en 50 minuten werd de finish gepasseerd. In vergelijking met vorig jaar, toen er ook veel wind stond, heeft het roeiteam de afstand 6 minuten sneller geroeid. Het geleverde vermogen door de roeiers kwam uit op 79,25 Watt per roeier. Dit resulteerde in een verdienstelijke 13e plaats overall. De kampioen van 2008 kwam als 15e over de streep.
De bemanning bestond deze keer uit Wim Engels, Jan van der Laag, Steven Visser en Jack van Gammeren op stuurboord en op bakboord Johan Metz, Gerardus Visser, Sytze Wiegersma en Martin Kooiker. Dit alles onder aanvoering van de stuurman Richard Thomassen.

De volgende wedstrijd die voor het NK genomineerd is, wordt op 2 mei in Grou gehouden en staat bekend als de generale repetitie voor de Harlingen-Terschelling race op 22 mei.
Bron: Ysbrand de Jong

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *