Vierde druk “Ameland, ander land”

HOLLUM – De reisgids “Ameland, ander land” is dit seizoen alweer toe aan z’n vierde druk. Het kleurrijke debuut uit de inmiddels vijfdelige Waddenreeks mag zich verheugen in een nog steeds groeiende, landelijke belangstelling. 

Nieuw in deze vierde druk is een tweetal interviews met gepassioneerde eilanders. ‘Kunstjutter’ Mariëlle Buckinx vertelt over haar werk met zwerfafval uit zee; van restjes hout, touw en kunststof fabriceert zij originele blikvangers. EHBZ-vrijwilligers Rob Knoeff en Tiny Kolk zijn dagelijks stand-by om zeehonden in nood op Ameland de helpende hand toe te steken.
 
Auteurs Roelof Tienkamp en Jolanda de Kruyf zijn eilandfans, en in het bijzonder verknocht aan Ameland. Het duo journalisten en tekstschrijvers vertaalde hun liefde voor het eilandleven in een 144 pagina’s tellend reis- en leesboek waarvan er intussen ruim vijfduizend verkocht zijn. Een uitgave van Friese Pers Boekerij, vormgegeven door FennArt Reclame en Marketing BV uit Steenwijk.
 
Na het succes van “Ameland, ander land” (zomer 2008) volgden in dezelfde serie reisgidsen over Terschelling (2009), Vlieland en Schiermonnikoog (beide in 2010) en Texel (eind 2011). Het kwintet boeken over de Nederlandse Waddeneilanden is nu compleet en krijgt regelmatig een redactionele ‘update’. De delen kosten 15 euro per stuk. 
 
“Ameland, ander land” ligt op een aantal verkooppunten op het eiland (o.a. de VVV en Warenhuis Van den Brink in Nes, De Hoge Stoep in Hollum), maar is ook op de vaste wal in iedere boekhandel verkrijgbaar en via de bekende webwinkels als bol.com te koop.
 
Waddenreisboeken
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *