Vier keer goud voor Amelander turners

SURHUISTERVEEN – De turners van Ameland hebben meegedaan aan de Fundag in Surhuisterveen en daar hebben ze geweldig gescoord.

Gymjuf Martine Kienstra kan weer trots een mededeling doen over weer een geslaagde turndag.D Dit is haar relaas:

“Niks vermoedend stappen we weer aan boord om naar de Fundag te gaan en vooral veel plezier te maken en ervaring op te doen.

De naam zegt het al FUN; een wedstrijd op de toestellen en daarbij ook een Fun gedeelte waarbij plezier in bewegen voor op staat, Hierbij gaat het om de beleving, geen cijfers die worden gegeven, maar gewoon sporten, bewegen en ervaren op de klim- en klauterbanen die groots zijn opgezet.

De wedstrijd is wel officieel: je doet een oefening en hiervoor krijg je een beoordeling. En dan aan het einde van de wedstrijd, nadat de meiden ook het Fungedeelte hebben afgerond, doen ze gezamenlijk nog een dans die in korte tijd (tijdens de Fun-ronde) is ingestudeerd.

Vervolgens is er dan de prijsuitreiking: In iedere leeftijdscategorie is er 1 winnaar: Ameland had er 4!!

In de categorie

Préinstap 1: Sarah Kienstra

Préinstap 2: Kirsten Kooiker

Pupil 1: Shauri Kienstra

Pupil 2: Emma Kienstra

Al met al kunnen we terug kijken op een geweldig gym- en turnseizoen:

In Heerenveen tijdens het Open Frieskampioenschap 'Gym4Fun"werden de meiden als team zesde. In Hollandscheveld werd het team tijdens de Open Drentse Kampioenschappen eerste en afgelopen zaterdag behaalden vier meisjes goud tijdens de Fundag!

Daarnaast trainen nog een paar meisjes extra uren in Dokkum die op Ryonwedstrijden,(niv. 12) meededen. Hierbij werd dit jaar nieuwe oefenstof aangeleerd, die best moeilijk was om onder te knie te krijgen. De meisjes Juliette Tuil, Maureen Oud en Catharina Bakema behaalden resp. een 13e een 18e en 7e plaats. Helaas voor hen dit jaar geen Fries Kampioenschap. Wie weet volgend seizoen, als ze nog een keer in deze categorie uitkomen.

We zitten niet stil, de ontwikkelingen zijn al weer in volle gang, om nog meer aansluiting te krijgen met de turnwereld aan het vaste land!”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *