Vertelfietstocht op Ameland vanaf het Zwanenplein

Geplaatst op: 25 juni 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

NES - Woensdag 26 juni is het weer Vertelfietstochtdag. Deze keer wordt er gefietst en verteld rond Hollum en Ballum. Opstapplaats is het Zwaneplein. Vertelgroep Ameland Vertel! is de organisator van de bijzondere, vermakelijke, lekkere en ook interessante tocht van Hollum naar Ballum en terug.

Ameland Vertel! heeft Vertelfietstochten bij Nes en Buren en bij Hollum en Ballum op het programma. Rond de dorpen zijn interessante routes uitgestippeld en op kardinale locaties staat een verteller klaar om een passend verhaal te vertellen. Elke route heeft drie verrassende verhalen. 

Vertelfietstocht Hollum/ Ballum
In de Vertelfietstochten van Hollum/ Ballum vertellen Peter van Noort, Jester Nynke Schoustra en Dimphy Timmers. De route gaat van Herberg De Zwaan via het Galgeslootpad, waar Peter van Noort het verhaal ‘Schaap’ vertelt. De tocht gaat naar het gemeentehuis in Ballum. Daar vertelt Jester Nynke Schoustra ‘De Rijke Bedelaar’. Vervolgens gaat de tocht door de duinen richting Hollum en bij de vogelkijkhut vertelt Dimphy Timmers haar verhaal ‘De Venkrijs’. Eindstation is weer De Zwaan.

Vertelfietstocht Nes/ Buren
In de Vertelfietstochten van Nes/ Buren vertellen Peter van Noort en Dimphy Timmers, Gerry Oud en Tzeitl Locher. De route vanaf de Jumbo gaat naar het Natuurcentrum aan de Strandweg. Hier vertellen Peter en Dimphy samen ‘De tuin van de walvis’. De tocht gaat verder naar het beeldje van Rixt van het Oerd, middenin Buren. Daar vertelt Gerry het verhaal ‘Rixt’. Het vervolg gaat door De Vleijen en daar vertelt Tzeitl ‘Sjoerd’. Eindstation is weer de Jumbo. 

Vertelfietstochten
30 mei - Vertelfietstocht Nes/ Buren - 14:00 uur vanaf Jumbo supermarkt in Nes
9 juni - Vertelfietstocht Hollum/ Ballum - 14:00 uur vanaf De Zwaan in Hollum 
22 juni - Vertelfietstocht Nes/ Buren - 14:00 uur vanaf Jumbo supermarkt in Nes
26 juni - Vertelfietstocht Hollum/ Ballum - 14:00 uur vanaf De Zwaan in Hollum

Duur, prijs, taal en reserveren

  • De Vertelfietstochten duren ongeveer 1,5 uur en kosten 5 euro. Kinderen tot en met 4 jaar kunnen gratis mee.
  • Verzamelen een kwartier voor vertrek.
  • Bij beide Vertelfietstochten is halverwege een hapje en drankje inbegrepen.
  • De Vertelfietstochten kunnen afwisselend in het Nederlands en Duits, afhankelijk van de deelnemers.
  • Reserveren kan bij Dimphy Timmers. Haar telefoonnummer is 06 246 303 18 en haar e-mailadres is dimphy_peter@hotmail.com
  • Bij erg slecht weer gaan de vertelfietstochten niet door.

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?