Verkiezingscampagne Wetterskip Fryslân

LEEUWARDEN – Dijkgraaf onthult drijvende slogan bij waterschapsgebouw, verkiezingscampagne Wetterskip Fryslân van start.

Nadat dijkgraaf Paul van Erkelens een scheepstoeter liet klinken, werd woensdag de drijvende slogan ‘En wat doen we morgen met water? ‘ de vijver binnengevaren naast het waterschapsgebouw in Leeuwarden. Het was het startsein van de campagne voor de verkiezingen van het nieuwe algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân.

De ruim 18 meter lange slogan, gemaakt van piepschuim, is zichtbaar vanaf de Harlingerstraatweg. Bij de onthulling waren lijsttrekkers van de deelnemende politieke partijen aanwezig.

Met de campagne brengt Wetterskip Fryslân het werk en belang van het waterschap onder de aandacht en nodigt ze kiesgerechtigden uit op 18 maart daadwerkelijk hun stem uit te brengen voor het nieuwe waterschapsbestuur.

Verkiezingssite

Naast onder meer posters, commercials en een krant is een speciale verkiezingssite onderdeel van de campagne. Op www.wetterskipverkiezingen.nl. staat meer informatie over de verkiezingen, stellen de lijsttrekkers zich in een video van één minuut voor en kunnen kiezers het Kieskompas invullen.

Waterschapsverkiezingen

Via de verkiezingen op 18 maart 2015 wordt het nieuwe algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân gekozen. Het algemeen bestuur bestaat uit 25 leden. 18 leden (ingezetenen) worden gekozen tijdens de verkiezingen. De andere 7 leden worden benoemd door belangenorganisaties, zoals LTO Noord, het Bosschap en de Kamer van Koophandel. Dit zijn de zogenaamde geborgde zetels. Aan de verkiezingen doen 10 partijen mee. Het is voor het eerst dat stemgerechtigden naar de stembus gaan voor de waterschapsverkiezingen. Bij eerdere verkiezingen werd gestemd per post.

Twee verkiezingen op één dag

De verkiezingen vinden gelijktijdig plaats met de verkiezingen voor Provinciale Staten van de provincie Fryslân. Het is de eerste keer dat beide verkiezingen gelijktijdig plaatsvinden. 

‘En wat doen we morgen met water?’

Campagneslogan is: ‘En wat doen we morgen met water?’ De slogan, gemaakt van piepschuim, werd de vijver binnengevaren naast het waterschapsgebouw in Leeuwarden. Op 18 maart zijn de verkiezingen voor het nieuwe algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *