Verkiezing Waddenwoord

LEEUWARDEN – Wat is uw ultieme Waddenwoord? Een Waddenwoord is een woord, uitdrukking of geografische naam in één van de talen en dialecten van het Waddengebied. Stuur uw suggestie in en win een jaarabonnement op het tijdschrift Onze Taal. 

Het Waddengebied kent vele bijzondere woorden. Denk bijvoorbeeld aan ‘stuifdijk’, ‘tuunwal’, ‘zandhonger’ en ‘slufter’. Het woord ‘wad’ is zelfs het oudste bekende Nederlandse woord! Om die woorden in het zonnetje te zetten én om aandacht te vragen voor het Waddengebied, organiseren Genootschap Onze Taal en de Waddenacademie dit jaar de verkiezing van hét Waddenwoord.

Wat vindt u het ultieme Waddenwoord – het woord dat het Waddengebied in al zijn verscheidenheid het beste kenmerkt? Nomineer uw Waddenwoord vóór 1 augustus 2021. U kunt meerdere woorden nomineren.

Ga naar het nominatieformulier

De jury bestaat uit Arno Brok (CdK Fryslân), Marijke Bakker (scholier Texel), Mathilde Jansen (taalkundige, gepromoveerd op de taal van Ameland), Albertina Soepboer (dichteres, woonachtig in Harlingen) en Henk Tameling (columnist over het Wad). Zij kiezen uit alle inzendingen tien woorden. Tussen 1 en 7 september is de verkiezingsronde en op 10 september wordt tijdens het 26e Symposium van de Waddenacademie het winnende woord bekendgemaakt.

De winnaar krijgt een jaarabonnement op Onze Taal en een uniek shirt van de Waddenacademie.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *